Siirry pääsisältöön
Etusivu » Artikkelit » Hartela valitsee Flow Modulesin kylpyhuonemoduulit ja Sisätehtaan Säterinkallion hankkeeseen

Hartela valitsee Flow Modulesin kylpyhuonemoduulit ja Sisätehtaan Säterinkallion hankkeeseen

Hartela valitsee Flow Modulesin

Hartela on valinnut Flow Modulesin kylpyhuonemoduulit, olosuhdeseurannan, sekä sisävaiheen töitä nopeuttavan Sisätehdas-konseptin Espoon Säterinkallion hankkeeseen. 70 asunnon hanke on käynnistynyt keväällä 2024.

Hartela on jo aiemmin lähtenyt panostamaan voimakkaasti asuntorakentamisen kehittämiseen, ja tätä tukevat osaltaan Flow Modulesin tarjoamien laadukkaiden esivalmisteiden käyttö yhdistettynä tahtituotannon periaatteilla hiottuun sisävaiheen prosessiin.

”Kevään aikana Flow Modulesin kanssa käymämme vuoropuhelu vakuutti meidät siitä, että meillä on molemminpuolisesti sama tahtotila syventää yhteistyötä,” kertoo Hartelan tuotantojohtaja Janne Alakomi. ”Olemme käyneet aktiivisesti työmaa- ja tehdasvierailuilla tutustumassa Flow Modulesin tuotantoon, kylpyhuonemoduuleihin ja sisävaiheen tekemiseen. Näin meille on muodostunut hyvä käsitys siitä, miten ne voisivat Hartelaa parhaiten palvella.”

Laatua ja tehokkuutta kylpyhuonemoduuleilla

Säterinkallioon nousee Espoon Etelä-Leppävaarassa kuusikerroksinen asuinkerrostalo, johon valmistuu 70 korkealaatuista vuokra-asuntoa. Flow Modules toimittaa hankkeeseen 3.0-rakennejärjestelmän mukaiset kylpyhuonemoduulit.

Kylpyhuonemoduulien ansiosta Säterinkallioon saadaan laadukkaat, kontrolloiduissa tehdasolosuhteissa valmistetut märkätilat, jotka sujuvoittavat työmaata ja poistavat hankkeesta riskitekijöitä. Lisäksi moduulien mukana toimitetaan tehdasasennetut olosuhdesensorit, joiden avulla työmaa seuraa asuntojen lämpötilaa ja kosteutta vaivattomasti reaaliajassa. Näin varmistetaan mm. asuntojen kuivumista, jotta sisätöihin päästään aikataulussa.

”Olemme äärimmäisen iloisia päästessämme kehittämään sekä esivalmisteitamme että sisävaiheen tahtituotantokonseptiamme entistä paremmiksi kokeneen ja arvostetun kumppanin kanssa. Hartelalla on kypsyys ottaa suuria loikkia teollisen rakentamisen saralla, ja on hienoa päästä osaksi tätä matkaa heidän kanssaan”, iloitsee Flow Modulesin toimitusjohtaja Henry Salo.

Loppusuora Sisätehdas-konseptilla

Esivalmisteiden lisäksi Säterinkallioon saadaan merkittävää tehokkuutta sisävaiheen töihin Sisätehdas-konseptin muodossa. Sisätehtaassa sisätyöt valmistuvat tahtituotannon periaatteita noudattaen, etukäteen tarkalla tasolla tehtyä suunnitelmaa toteuttaen. Lisäksi konseptiin sisältyy työnjohtajien valmennusta.

”Sisätehdas sopii erinomaisesti yhteen Hartelassa kehitetyn, samankaltaisen Loppusuora-ajattelun kanssa,” Alakomi toteaa. ”Molemmissa ideana on sisätöiden tehokas läpivienti tahtituotannolla. Flow Modulesin aiemmissa Sisätehdas-hankkeissa kerryttämä käytännön kokemus auttaa syventämään tahtituotanto-osaamista myös Säterinkalliossa, ja nopeuttaa myös esivalmisteiden, kuten tate-komponenttien tuomista rakentamisen prosessiin.”

Jollain aikavälillä Hartelan tavoitteena on täydentää loppusuora niin sanotusti koko ratakierrokseksi, eli tuoda lisää tuottavuutta parantavia elementtejä myös hankkeen aiempiin vaiheisiin. Myös siihen Säterinkalliossa kerrytettävät opit kantanevat tulevaisuudessa arvokasta hedelmää.

Lisätietoja

Lyhyesti Hartelasta

Hartela on kotimainen perheyhtiö, joka työllistää noin 460 rakentamisen ammattilaista, ja yhtiö on rakentanut koteja, toimitiloja ja alueita vuodesta 1942. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Lahdessa, Turussa, Tampereella, Raumalla ja Oulussa. Perheyhtiö Hartela kuuluu suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin, ja sillä on Avainlippu-tunnus.

Lyhyesti Flow Modulesista

Innovaatioita kylpyhuonetuotantoon ja sisärakentamiseen – Flow Modules kehittää ja toimittaa teollisen rakentamisen ratkaisuja, jotka nostavat rakennushankkeiden esivalmistusasteen ja tahtituotanto-osaamisen korkealle. Markkinoiden edistynein kylpyhuonemoduulimme ja muut esivalmisteet sekä asuinkerrostalohankkeen sisävaiheen Sisätehdas-konseptimme tekevät rakentamisesta mittatarkkaa asentamista. Asunnot valmistuvat laadukkaampina ja huomattavasti lyhyemmällä läpimenoajalla – tänään ja tulevaisuudessa.

Lisätietoja

Henry Salo, toimitusjohtaja, Flow Modules
puh. 050 590 2091
henry.salo@flowmodules.com

Janne Alakomi, tuotantojohtaja, Hartela
puh. 050 538 94 52
janne.alakomi@hartela.fi